Начин на приготвяне
Тестото се приготвя като към пресятото брашно нарежем на малки парчета маслото и прибавим разбитите яйца . Оставяме малко от жълтъка на едното яйце за намазване отгоре. Размесваме хубавото, докато маслото се разтопи и получим гладка и мека маслена топка. Покриваме купата с масленото тесто с фолио и я оставяме в хладилника, докато приготвим плънката.
Пушеното месо, гъбите, лука и спанака нарязваме на ситно. Слагаме ги в тефлонов тиган или без мазнина, или със съвсем малко и запържваме за няколко минути.
Изваждаме тестото от хладилника и на набрашнен плот го разточваме. Изрязваме кръгли формички с чаша или паничка и слагаме от плънката на едната страна от кръгчето. Прехлупваме го с другата половина и притискаме по ръба с вилица, така че да не излезе плънката.
Печем във фурна на 180 градуса около 30 минути, като по среда на времето сваляме тавата най-отдолу, за да се изпекат добре.