Начин на приготвяне
Изчистете спанака от дръжките и нарежете на дребно. В тиган запържете лука и чесъна.
Добавете спанака и изчакайте да намали обема си. Изключете и добавете подправките, яйцето и изварата. Разбъркайте и заделете.
Направете Бешамела, като запържите брашното в разтопеното краве масло.
Разредете с прясното мляко и добавете подправките. Изчакайте да се сгъсти до желаната гъстота и изключете.
В подходяща тавичка сложете малко от бешамеловия сос на дъното.
Покрийте с кори и разпределете равномерно малко от спаначената смес.
Сложете Бешамел и отново кори...така до изчерпване на количествата и завършек на сочната лазаня.
Завършете с корите и излейте оставащия Бешамел лазанята със спанак.
Поръсете с кашкавал и печете в загрята фурна на 200 °C до готовност на лазанята със спанак и извара.