Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка със сирене и пушено свинско месо

Питка със сирене и пушено свинско месо

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Питка със сирене и пушено свинско месо
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
11/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
7
"Забравете онова за мъжата и мусаката. Господата са луди по тази питка със сирене и пушено месце"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 42 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 5 - 6 с.л.
  • за плънката
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • месо - 300 г пушено свинско
  • за намазването
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята. След това се прибавят и останалите продукти, без брашното. Разбърква се хубаво. Брашното се пресява и се прибавя постепенно към сместа.

Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса на топло. Втасва около 20-30 минути. През това време в купа се разбиват яйцата, прибавя се и сиренето. Разбърква се хубаво.

Пушеното свинско месо се реже на ленти. След като тестото е втасало се разточва на тънка кора. Реже се на ленти с широчина 3-5 см.

Върху всяка лента тесто се слага от сместа с яйцето и сиренето и от лентите пушено свинско месо. Навива се на руло и се реди в тава. Тавата предварително трябва да е намазана с олио и набрашнена.

Това се повтаря докато свършат продуктите. След това питата се оставя да втаса за още 30 минути.

В купа се разбива жълтъкът с малко олио. С него се намазва втасалата пита и се слага да се пече. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35-40 минути.

Питката със сирене и пушено свинско месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: