Начин на приготвяне
Първо, в дълбока тенджера загрях олиото и поръсих с малко сол, като котлетите ги нарязах на две.
След това ги запечатах и от двете страни в загряното олио и ги изкарах в чиния.
В същото олио пуснах на едро нарязания морков, който предварително измих и почистих.
Докато се задушаваше морковът, почистих, измих и нарязах останалите зеленчуци и картофи, като ги нарязах на две, пресния лук - на дребно, червената чушка - също на едро, чесъна - на две.
След което добавих картофите, пресния лук, чесъна, солта и червения пипер при моркова и разбърках.
Залях с топла вода, колкото да покрие продуктите за вкусната яхния, и оставих да покъкри на слаб огън около 15 минутки и върнах месото в тенджера, да поеме добре от соса.
Долях към яхнията със свинско останалата вода. А когато зеленчуците и месото бяха почти готови, в шола размих доматения концентрат със 100 мл вода и го добавих към ястието.
И накрая, след около 10 минути изключих котлона и поръсих яхнията със свински котлети и картофи с черен пипер.