Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Яхния със свински котлети и картофи

Яхния със свински котлети и картофи

BirgulBirgul
Чирак
716111802801
Яхния със свински котлети и картофи
Снимка: Birgul
1 / 3
11/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Понякога, когато не знаем какво ни се хапва, искаме точно картофена яхния със свинско месце"

Необходими Продукти

  • свински котлет - 5 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 60 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. с връх
  • магданоз - за поръсване
  • топла вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, в дълбока тенджера загрях олиото и поръсих с малко сол, като котлетите ги нарязах на две.

След това ги запечатах и от двете страни в загряното олио и ги изкарах в чиния.

В същото олио пуснах на едро нарязания морков, който предварително измих и почистих.

Докато се задушаваше морковът, почистих, измих и нарязах останалите зеленчуци и картофи, като ги нарязах на две, пресния лук - на дребно, червената чушка - също на едро, чесъна - на две.

След което добавих картофите, пресния лук, чесъна, солта и червения пипер при моркова и разбърках.

Залях с топла вода, колкото да покрие продуктите за вкусната яхния, и оставих да покъкри на слаб огън около 15 минутки и върнах месото в тенджера, да поеме добре от соса.

Долях към яхнията със свинско останалата вода. А когато зеленчуците и месото бяха почти готови, в шола размих доматения концентрат със 100 мл вода и го добавих към ястието.

И накрая, след около 10 минути изключих котлона и поръсих яхнията със свински котлети и картофи с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: