Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с картофи

Свински котлети с картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свински котлети с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Чухте, че към котлетите ще има и картофи, а разбрахте ли за пармезана?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 свински котлети
  • картофи - 500 г
  • лук - 2 глави кромид
  • сирене - 150 г настърган пармезан
  • бульон - 2 кубчета телешки
  • сол - 1/2ч.л.
  • червен пипер - щипка
  • лимони - 1 с.л. лимонов сок
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тиган и сложете да се запържат за няколко минути от двете страни свинските котлети, които предварително сте оваляли леко в брашно. Сложете месото в тава, обелете картофите и лука и ги нарежете на кръгчета.

Направете смес от пармезана, солта и черен пипер и наръсете половината върху месото. Отгоре наредете картофите и изсипете останалия пармезан. Най-отгоре подредете кръгчетата лук. Сварете кубчетата бульон в 250 мл вода, добавете прясно изцеден лимонов сок и полейте картофите и месото.

Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече 40 минути на умерена фурна. Махнете фолиото и оставете да се допече за 10 минути до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
44
33
20
10
Дай твоята оценка: