Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с картофи, задушени в тъмна бира

Свински котлети с картофи, задушени в тъмна бира

Свински котлети с картофи, задушени в тъмна бира
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Когато дори и месото е приготвено с бира, как да не го хапнеш с удоволствие .... и още бира, разбира се"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 ч.л. настъргана
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • магданоз - 1 к.л. сух
  • мащерка - 1 к.л.
  • бира - 300 мл тъмна
  • вода - 200 мл
  • картофи - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте котлетите и ги посолете. Подредете ги в тавичка и ги поръсете с подправките. Оставете ги да престоят така около 1 час.

Нарежете моркова на много дребни кубчета, лука - на ивички, а целината рендосайте на ренде.

Така приготвените зеленчуци разпределете върху котлетите, а след това добавете олиото, маслото, бирата и топла водата.

Покрийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 200 градуса за около 80 минути.

Обелете картофите и ги нарежете на ивици по дължина. Посолете ги.

Извадете тавичката, махнете фолиото, обърнете котлетите и разпределете картофите между тях.

Ако е необходимо, долейте още малко топла вода и върнете тавичката във фурната, този път без фолиото.

Намалете температурата на 180 градуса и печете още около 40 минути до готовност на картофките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: