Начин на приготвяне
Измийте котлетите и ги посолете. Подредете ги в тавичка и ги поръсете с подправките. Оставете ги да престоят така около 1 час.
Нарежете моркова на много дребни кубчета, лука - на ивички, а целината рендосайте на ренде.
Така приготвените зеленчуци разпределете върху котлетите, а след това добавете олиото, маслото, бирата и топла водата.
Покрийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 200 градуса за около 80 минути.
Обелете картофите и ги нарежете на ивици по дължина. Посолете ги.
Извадете тавичката, махнете фолиото, обърнете котлетите и разпределете картофите между тях.
Ако е необходимо, долейте още малко топла вода и върнете тавичката във фурната, този път без фолиото.
Намалете температурата на 180 градуса и печете още около 40 минути до готовност на картофките.