Свински котлети барбекю

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7641
Свински котлети барбекю
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ето, вече знаете как се правят най-ароматните свински котлети на барбекю. Дайте лайк и да ви е вкусно!"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - микс
  • зехтин
  • за барбекю соса
  • меласа - 1 ч.л.
  • чили сос - 1 к.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • бира - 70 мл тъмна
  • соев сос - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лют пипер - 1 каф лъж
  • гарнитура
  • ориз - варен
  • зеленчуци - свежи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите начукайте в найлонов плик. Измийте и подсушете. Посолете със солта и посипете със пресно смляния микс от пипера. Полейте със зехтин и оставете месото за два часа в хладилник.

През това време пригответе соса. Смесете меласата, чилито, горчицата, бирата, соевия сос, лимоновия сок, лютия пипер. Разбъркайте и варете на слаб огън около 15 мин.

Изпечете котлетите на барбекю с дървени въглища за няколко минути от двете страни. Вкусът и ароматът е съвсем различен от този на обикновена скара или тиган. Приберете изпечените котлети в глинен съд да починат за около 20 мин.

Поднесете котлетите със гарнитура от сварен ориз, свежи зеленчуци и соса барбекю.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: