Начин на приготвяне
В купа се слагат двата вида сирене. Намачкват се с вилица. Поръсва се със самардала, чубрица и черен пипер.
Според солеността на сирената, може да се добави и сол.
Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Прибавя се в купата и се разбърква.
Маслото се слага в купа. Разтапя се в микровълновата. Подготвя се намазнена тава. Взима се чушка. Разтваря се.
Слага се от плънката със сирене. Захлупва се като цяла чушка.
Взима се една кора за баница. Маже се едната половина.
Сгъва се на 2 върху намазана с масло половина.
Чушката се слага в единия край на кората и се завива, като се използва цялата кора.
Готовите чушки се нареждат в тавата. Отгоре също се намазват с масло.
Същото се повтаря с всички чушки бюрек. Пекат се до запичане на корите за баница.
Прясното краве сирене в чушките бюрек в кори за баница придават невероятен кашкавален привкус.