Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Лятна пиперена манджа от Царева ливада

Лятна пиперена манджа от Царева ливада

Лятна пиперена манджа от Царева ливада
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Да се насладим на българските традиции с лятната пиперена манджа от Царева ливада"

Необходими Продукти

  • олио - 100 мл
  • чушки - 450 г печени червени /буркан/
  • сирене - 150 - 200 г натрошено
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Видях тази лятна пиперена манджа от Царева ливада в предаване на Звездев и ето я приготвена. Готви се бързо и е чудесна за обяд или вечеря.

В дълбок тиган се загрява олио.

Печени червени чушки от буркан се отцеждат, подсушават с кухненска хартия или кърпа и се нарязват на едро.

Запържват се за 4-5 минути, поръсват се с малко сол и черен пипер. Добавя се натрошено сирене, разбърква се за кратко и се сипват 2 с.л. брашно без връх.

Пиперената манджа се разбърква. Налива се прясно мляко - на 2-3 пъти, като бъркаме да се получи еднородна смес.

Икономичната манджа с чушки се готви до желаната гъстота, овкусява се на вкус и готово.

Сервираме лятната пиперена манджа, поръсена с нарязан магданоз, като си топваме залъче.

Добър апетит!

Забележка: Ако чушките са от магазина, си вземете тези, на които пише, че са без оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: