Начин на приготвяне
Приготвяне на блата
Пресяваме брашното и какаото заедно със солта и набухвателите. Добавяме захарта и всичко се разбърква.
Разбиваме киселото мляко и олиото и ги прибавяме към брашното. Накрая добавяме горещото кафе и всичко разбъркваме много добре.
Покриваме форма с размер 20 см. с хартия за печене. Сипваме сместа и печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за 40 мин. След като се охлади се реже на три платки.
Приготвяне на крема
Сипваме кокосовата сметана в купа, добавяме захарта и ванилията и разбиваме за около 3 мин. с миксер, докато сместа стане гладка с меки връхчета.
Започваме сглобяването на нашата веган торта. В ринг слагаме първия блат, отгоре от готовия кокосов крем, отново блат, крем, блат и най-отгоре завършваме с крем.
Оставяме сметановата торта в хладилник поне 6 часа.
Веган тортата с кокосов крем е отличен избор за всеки повод и всеки ден!
Коментари