Начин на приготвяне
За блатовете яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват с половината от захарта, а белтъците - с останалата захар. Към жълтъците се прибавят олио, водата, ванилия, пресято брашно и бакпулвер. Жълтъчената смес се смесва с разбитите белтъци. Прибавя се какаото и се разбърква много добре.
В тавичка около 20 см с хартия за печене се изпичат три платки на 180 градуса до суха клечка. След това се охлаждат.
Приготвя се карамелен сироп, като в подходящ съд се карамелизира захарта, прибавя се водата и се вари около 1-2 минути.
Кремът се приготвя, като млякото и захарта се кипват, прибавя се внимателно пресятите брашно и нишесте. Получава се гъст крем, прибавят се кокосовите стърготини. След като леко се поохлади, се прибавя маслото и ванилия. Когато напълно изстине, се смесва с разбитата сметана.
Сглобява се блат, сироп, крем и т.н., като се измазва навсякъде с крема.
Глазурата се приготвя, като шоколадът и сметаната се слагат в касерола на котлона, докато се разтопят. Разбърква се непрекъснато и като изстине леко, се залива тортата. Поръсва се с кокоса и се прибира в хладилника за няколко часа или цяла нощ.