Начин на приготвяне
Млякото се слага да заври, като 200 мл се отделят, за да се разтвори нишестето.
Към млякото на котлона се добавят захарта и кокосовите стърготини.
Когато млякото стане горещо. към него се добавя начупеният на парчета шоколад и се разбърква докато се разтопи напълно.
Тук е момента, ако решите, че не желаете кокосовите стърготини да отнемат от гладкостта на крема, преди да добавите шоколада, да прецедите млякото, за да се отделят кокосовите стърготини.
Точно преди млякото да заври, при непрекъснато бъркане, се прибавя разтвореното нишесте.
Кремът се вари докато се сгъсти, сваля се от котлона и след като се поохлади се изсипва върху блатове за торта.
Този крем за торта е вкусен и затова може да се разсипе в чаши като самостоятелен десерт.
Кокосовият крем за торта е чуден.