Постни брауни кексчета със сусам

Постни брауни кексчета със сусам

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
942
5k
4k
1k
5
Постни брауни кексчета със сусам
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
13/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви20 мин.
Общо35 мин.
Порции6 бр.
"Постни брауни кексчета със сусам - вече започнахме с приготвянето им, а вие"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч. (250 мл) топла
  • сода - 1 ч.л. равна
  • оцет - 2 ч.л. ябълков
  • брашно - 1/2 ч.ч. пълнозърнесто
  • шарлан - 3 с.л. + за намазване
  • какао - 1 с.л.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч. кристална
  • царевично брашно - 1 ч.ч. фино
  • царевичен грис - 3 с.л. фин
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода разтваряме содата. Наливаме в дълбока купа и добавяме ябълковия оцет, за да шупне содата.

След това сипваме кафява кристална захар, какао на прах и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Разбърквайки с телена сладкарска бъркалка, прибавяме, за да сгъси сместа фин царевичен грис, пълнозърнесто брашно, царевично брашно.

След като съставките се смесят добре, оставяме сместа за нашите постни кексчета за малко (за да набъбне гриса), а през това време намазваме формите за кексчета с шарлан.

Използваме 6 средно големи квадратни формички за кексчета, всяка от които се равнява по размер на приблизително две малки кръгли формички за мъфини.

Разпределяме сместа за брауни кексчетата във формите и поръсваме всяко отгоре с малко сусам. Печем на 180 градуса за около 20 минути. И лесните веган кексчета са готови!

Постни брауни кексчета със сусам – пухкави и нежни на сладост!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: