Начин на приготвяне
В дълбока купа начупвам бисквитите на малки парчета.
Разбивам сметаната с пудрата захар и ваниловата есенция на пухкав крем.
След това добавям маскарпонето и отново разбивам.
Смесвам крема с начупените бисквити и разбърквам хубаво с шпатула.
Сглобявам бисквитената торта в подвижен ринг - 22 см с подложка.
Слагам ред от бисквитите, смесени с крем, сладко, ред бисквити, сладко и завършвам с бисквити.
Слагам тортата в хладилника за цяла нощ.
Махам ринга и разбивам допълнително 100 мл течна сметана.
Измазвам и заравнявам цялата торта с маскарпоне с разбита сметана, след това декорирам със сладко от боровинки.
Прибирам бисквитената торта с маскарпоне и сладко от боровинки в хладилника за час и нападаме :)
Коментари