Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса с вентилатор
Плоски тави - 2 бр., покрити с хартия за печене
Количествата на дадената рецепта са съвсем точни. Не е необходимо да се добавя повече брашно.
Еспресото и разтворимото кафе се смесват. Маслото се разтопява, охлажда се до стайна температура.
В купа се счукват двете яйца, прибавя се захарта, разбърква се хубаво с телена бъркалка, да се разпенят добре яйцата със захарта, прибавя се на струйка маслото при непрекъснато разбиване с бъркалката, изсипва се цялото кафе, следват нишестето, бакпулверът, шоколадовите капки и на порции се прибавя брашното.
В началото се разбърква с телената бъркалка или широка шпатула, а след това се оформя топка с ръка. Тестото е много меко, приятно за работа и не лепи по пръстите.
Загребват се топчета с малка сладоледена лъжица с диаметър около 2.5 см , или се откъсват топчета с ръка, измерват се на кантарче (около 34-36 г всяко). Овалват се топчета между дланите и се подреждат с разстояние едно от друго в тавата върху хартията .
Бисквитите се пекат на 170 градуса за около 15-20 мин. Оставят се в тавата да се охладят и след това се изваждат.
Поднасят се към хубаво черно еспресо.
Източник: Fatto in casa da Benedetta