Пилешки бедра на фурна

Пилешки бедра на фурна

BirgulBirgul
Чирак
71
588
181
171
1
14/06/2020
"Небрежно показваме бедро и привличаме вниманието ви веднага"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 382
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки бедра - 4 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чили сос - 1 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон, прясно изцеден
  • мед - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вечерта изкарах пилешките бутчета, за да се размразят, след това на сутринта ги извадих и ги почистих с остър нож като направих 2-3 разреза върху всяко бедро.

След това ги сложих в подходящ съд и ги измих. Изстисках сока от 1 лимон върху тях.

В малка купа сложих продуктите за марината за месото: соевия сос, чили соса, меда, червения пипер, олиото и солта. Разбърках с лъжица. Изсипах маринатата върху пилешките бедра.

Държах пилешките бедра в марината 1 час, загънати със стреч фолио в хладилник.

Включих фурната, предварително загрята на 200 градуса. Наредих пилешките бедра в подходяща тава и ги полях с останалата марината.

След това загънах тавата с алуминиево фолио и пекох около 30-35 минути. Махнах фолиото и пекох до златиста коричка.

Докато бяха още горещи, намазах печените пилешките бутчета с малко краве масло.

Сервирах всяка порция от пилешко бедро на фурна с гарнитура от свежа салата, може да се добавят и хрупкави печени картофи.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар