Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки Крака на Фурна

Пилешки Крака на Фурна

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3222k8038172
Пилешки Крака на Фурна
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
25/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • червено цвекло - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • заквасена сметана - 200 г
  • червен пипер
  • бял пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • къри
  • индийско орехче
  • джинджифил
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крака се измиват и подсушават. Смесват се желаните подправки и с тях се натриват краката (бедра).

Цвеклото се настъргва на ситно и се смесва със сметаната и пресования чесън. Осолява се и се разбърква.

Всяко краче или бедро се овалва във тази смес, и се поставя в намазана с мазнина тава или огнеупорна форма.

Пече се до златисто кафяво в продължение на 30-40 минути при температура от 180-200 градуса.

Рецептата знам от моята майка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте :) Чудесна презентазия и рецепта, но не мислите ли, че заглавието е неподходящо? Пилешките крака са си пилешки крака, а не бутчета. Едно време баба ми готвеше вкусна супа от пилешките крака или други манджички и си спомням колко вкусни бяха. Ако търся рецепта за крака и попадна на такава с бутчета, това е нещо съвсем различно. Мисля, че и затова беше в "задедени рецепти ",защото много хора са търсили рецепта именно за крака..
25.04.2018 12:07
2