Начин на приготвяне
Пилешкото филе се измива много добре и се махат ципите. Всяко филе се разрязва по средата, така че да се получи от всяко филе две парчета.
Разбърква се ракията със зехтина и със сместа се заливат филетата.
Оставят се за 1 час в хладилника.
Гъбите се измиват и нарязват на ситно и заедно с нарязания на ситно праз се запържват в олио.
Слага се морска сол на вкус.
Филетата се измиват от маринатата.
Във всяко парче филе се слага от гъбите с праза и се завиват на апетитни пилешки рулца с притискане, без да се връзват с конец.
Нареждат се в тава, заливат се с малко вода и пилешките рулца на фурна се пекат 40 мин на 220 градуса на вентилатор или 180 градуса без вентилатор.