Начин на приготвяне
Пилешката кайма се смесва със смляната през машинка сланина, добавя се яйцето, лука, магданоза, сол, черен пипер, кимион, бирата и се омесва хубаво.
Оформят се с намокрени ръце кръгли кюфтенца и се подреждат в обилно намазаната с маслото тавичка. Тавичката се покрива с алуминиево фолио.
Пече се в умерено загрята на 180 градуса фурна около 25 минути.
По желание може да отвиете в края на печенето фолиото, за да се зачервят отгоре.
Пилешките кюфтета се хапват веднага, докато са топлички, гарнирани се със свежа зелена салата. Чаша бира е желана компания в случая!
Добър апетит!
Забележка: Заради бирата кюфтенцата на фурна са пухкави и надути, докато са топли. След като изстинат, спадат. Така че е добре да се приготвят непосредствено преди консумация.