Начин на приготвяне
Разтворете кубчето пилешки бульон в 1 чаша топла преварена вода и в него натопете хляба.
Настъргания морков, нарязания на тънки кръгчета праз и счукания чесън поставете в тенджера и залейте с две супени лъжици вода. Задушете, докато водата се изпари.
Добавете 20 г краве масло и продължете да задушавате под капак на много слаб огън още 10 минути. Посолете, поръсете с черния пипер.
Смелете свинското и телешкото месо и направете кайма, като добавите хляба, яйцата, чубрицата и коняка. Посолете, поръсете с черния пипер и омесете каймата добре.
Намажете формата за кейк с краве масло. Нарежете на тънки филийки пушените гърди и с половината постелете формата. Отгоре изсипете 2/3 от каймата.
Направете в средата вдлъбнатина и я напълнете със зеленчуците. Покрийте с останалата кайма и загладете повърхността.
Отгоре наредете останалите пушени гърди.
Поставете формата с месното руло във фурната за 30 минути. Поръсете с бяло вино, покрийте с фолио и печете още 15 минутки.
Извадете рулото с кайма в подходяща чиния.
Поръсете със ситно нарязан магданоз.
Мераклийското Руло се сервира се топло с доматен сос или студено с подходяща салата.