Мераклийско Руло

ДидиДиди
Новак
21713
Мераклийско Руло1 / 2
19/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Едно богато руло за мераклиите на трапезата"

Необходими Продукти

  • свински врат - 200 г
  • телешка плешка - 200 г
  • пушени гърди - 125 г
  • краве масло - 30 г
  • магданоз - 5 стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За Пълнежа
  • моркови - 1
  • праз - 1 стрък
  • яйца - 2 бр.
  • бял хляб - 1 филийка
  • чесън - 1 скилидка
  • чубрица - 1 щипка
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • коняк - 2 к.л.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете кубчето пилешки бульон в 1 чаша топла преварена вода и в него натопете хляба.

Настъргания морков, нарязания на тънки кръгчета праз и счукания чесън поставете в тенджера и залейте с две супени лъжици вода. Задушете, докато водата се изпари.

Добавете 20 г краве масло и продължете да задушавате под капак на много слаб огън още 10 минути. Посолете, поръсете с черния пипер.

Смелете свинското и телешкото месо и направете кайма, като добавите хляба, яйцата, чубрицата и коняка. Посолете, поръсете с черния пипер и омесете каймата добре.

Намажете формата за кейк с краве масло. Нарежете на тънки филийки пушените гърди и с половината постелете формата. Отгоре изсипете 2/3 от каймата.

Направете в средата вдлъбнатина и я напълнете със зеленчуците. Покрийте с останалата кайма и загладете повърхността.

Отгоре наредете останалите пушени гърди.

Поставете формата с месното руло във фурната за 30 минути. Поръсете с бяло вино, покрийте с фолио и печете още 15 минутки.

Извадете рулото с кайма в подходяща чиния.

Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Мераклийското Руло се сервира се топло с доматен сос или студено с подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: