Печено агнешко в гювеч

Печено агнешко в гювеч

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
189
3k
569
440
16/06/2020
"Крехко и много апетитно печено агнешко - вижте рецептата по-долу"
Приготвяне30 мин.
Готвене160 мин.
Общо190 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 932
  • Преглеждания за месеца279
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това печено агнешко в гювеч месото се посолява и се оставя да се овкуси 1 час.

В купа се поставя олиото. Към него се добавят брашното, червеният пипер и черният пипер. Разбърква се на кашичка и се разрежда с 300 мл вода.

Всяко парче месо се топи в сместа и се нарежда в гювеч.

Около месото се поставят нарязаните гъби. Заливат се с останалият сос и ако е необходимо, се добавя още вода. Течността трябва почти да покрива месото. Отгоре се поставят клонките джоджен.

Агнешкото в гювеч се поставя в не загрята фурна на 200 градуса. След като месото започне да се пече, фурната се намалява на 160 градуса и така се оставя 2 часа.

Докато сочното печено агнешко се готви, се приготвя гарнитурата - пухкаво картофено пюре.

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Заливат се с вода и се сваряват.

Прецеждат се и топли се минават през преса за картофи.

Към топлите картофи се прибавя кравето масло, крема сиренето и солта.

Разбърква се и накрая се добавя прясното мляко.

Пюрето се поставя в пош със звездовиден накрайник и се шприцова във всяка чиния. Сипва се порция агнешко месо с гъби и да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар