Печено агнешко в гювеч

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Печено агнешко в гювеч4 / 4
16/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4
"Крехко и много апетитно печено агнешко - вижте рецептата по-долу"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.5 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • манатарки - 600 г гъби
  • джоджен - 2 - 3 клонки
  • за гарнитурата
  • картофи - 1 кг
  • сол
  • краве масло - 80 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • крема сирене - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това печено агнешко в гювеч месото се посолява и се оставя да се овкуси 1 час.

В купа се поставя олиото. Към него се добавят брашното, червеният пипер и черният пипер. Разбърква се на кашичка и се разрежда с 300 мл вода.

Всяко парче месо се топи в сместа и се нарежда в гювеч.

Около месото се поставят нарязаните гъби. Заливат се с останалият сос и ако е необходимо, се добавя още вода. Течността трябва почти да покрива месото. Отгоре се поставят клонките джоджен.

Агнешкото в гювеч се поставя в не загрята фурна на 200 градуса. След като месото започне да се пече, фурната се намалява на 160 градуса и така се оставя 2 часа.

Докато сочното печено агнешко се готви, се приготвя гарнитурата - пухкаво картофено пюре.

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Заливат се с вода и се сваряват.

Прецеждат се и топли се минават през преса за картофи.

Към топлите картофи се прибавя кравето масло, крема сиренето и солта.

Разбърква се и накрая се добавя прясното мляко.

Пюрето се поставя в пош със звездовиден накрайник и се шприцова във всяка чиния. Сипва се порция агнешко месо с гъби и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: