Задушено агнешко в гювеч

Задушено агнешко в гювеч
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 7с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Само го вижте! Топящо се в устата агнешко със зеленчуци, което ще сгрее душата ви!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • картофи - 700 - 800 г
  • лук - 2 - 3 средни глави
  • чушки - 2 - 3 бр
  • домати - 2 големи
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме агнешкото месо на порции, след което го поръсваме обилно с червен пипер, олио, джоджен и малко сол.

Картофите обелваме и режем на едри кубчета. Лука и чушките режем на средни парчета а доматите обелваме и пасираме или рендосваме.

В гювеча сипваме малко олио и редим месото, лука, чушките, картофите и доматите.

Добавяме 2-3 чаши вода, зависи от големината на гювеча. Поръсваме със сол и джоджен или магданоз.

Слагаме капака на гювеча, който може да се замаже леко със тесто от брашно и вода (зависи от капака дали позволява).

Задушаваме агнешкото в умерена фурна за около 2 часа.

Задушеното агнешко в гювеч е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: