Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Татковия гювеч с агнешко

Татковия гювеч с агнешко

ioanaioana
Новак
53432
Татковия гювеч с агнешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 заден агнешки бут
  • тиквички - 2 бр.
  • картофи - 1 кг. пресни
  • зелен лук - 1 връзка
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз
  • червен пипер
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • универсална подправка - по желание
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се слага агнешкият бут да се свари за около 30 мин. След това в гювеча слагаме олио, сол, моркови и пресен лук, които предварително сме нарязали на кубчета.

Разкостваме бутчето и слагаме една част върху морковите и лука. Слагаме отгоре ред картофи, ред тиквички, нарязани на кубчета, ред месо и отново ред тиквички, ред картофи и подправки.

Омесваме по избор цялата смес, за да се овкуси по-добре и слагаме да се пече за 1 час на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: