Начин на приготвяне
За това печено агнешко в гювеч месото се посолява и се оставя да се овкуси 1 час.
В купа се поставя олиото. Към него се добавят брашното, червеният пипер и черният пипер. Разбърква се на кашичка и се разрежда с 300 мл вода.
Всяко парче месо се топи в сместа и се нарежда в гювеч.
Около месото се поставят нарязаните гъби. Заливат се с останалият сос и ако е необходимо, се добавя още вода. Течността трябва почти да покрива месото. Отгоре се поставят клонките джоджен.
Агнешкото в гювеч се поставя в не загрята фурна на 200 градуса. След като месото започне да се пече, фурната се намалява на 160 градуса и така се оставя 2 часа.
Докато сочното печено агнешко се готви, се приготвя гарнитурата - пухкаво картофено пюре.
Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Заливат се с вода и се сваряват.
Прецеждат се и топли се минават през преса за картофи.
Към топлите картофи се прибавя кравето масло, крема сиренето и солта.
Разбърква се и накрая се добавя прясното мляко.
Пюрето се поставя в пош със звездовиден накрайник и се шприцова във всяка чиния. Сипва се порция агнешко месо с гъби и да ви е сладко!