Начин на приготвяне
Основата:
Използвайте кръгла форма с диаметър 24 см. Блендирайте фурмите и ги изсипете в купа.
Запечете и обелете лешниците, блендирайте ги за кратко, докато не се натрошат на дребни парченца. Добавете ги към купата с фурмите.
Добавете и какаото и смесете всичко с ръце, получава се нещо като шоколадово тесто.
Сложете оформилото се тесто във формичката, в която ще правите тортата, и притиснете, така че да го разпределите равномерно и да го изравните
Крема:
В блендер начупете бананите и добавете кокосовата сметана, кокосовото масло както и лимоновия сок
Блендирайте, докато не се получи гладък веган крем.
Изсипете крема върху шоколадовата основа, ударете няколко пъти формичката за да излезнат въздушните балончета, и приберете във фризера
Украсата:
Украсата на веган тортата може да направите по ваш вкус, аз направих шоколадова заливка с мед и запекох малко лешници
Заливката се прави, като разтопите коксовото масло и към него добавите какаото и меда.
Заливате, поръсвате с ядките и готово.