Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пухкав хляб на рулца

Пухкав хляб на рулца

Пухкав хляб на рулца
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
18/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Страшно пухкав хляб на рулца - искати се да си отчупиш веднага, щом го видиш"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 3 ч.л.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • мляко - 1/2 ч.ч. прясно
  • кондензирано мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г разтопено
  • прясно мляко - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме прясното мляко и в него сипваме маята и 1 ч.л. захар, разбъркваме и оставяме за 10 минути да се активира.

Пресяваме брашното в купа и добавяме солта и останалата захар. Разбъркваме и чукваме вътре яйцето, и сипваме маслото.

Разбъркваме и добавяме сместа с маята и кондензираното мляко.

Замесваме меко тесто и го покриваме с фолио.Оставяме го за 1 час да втаса.

След това разрязваме тестото на 3 части. Всяка част оформяме на топка и разточваме на кора.Подвиваме две успоредни страни навътре, а след това подхващаме от едната неподгъната страна и навиваме на рулца.

Подреждаме рулцата едно до друго във формичка за кейк.

Покриваме отново с фолио и оставяме за 40 минути да се надуят още.

След това намазваме хляба с мляко и печем в загрята фурна на 180 градуса 20 минути.

Пухкавият хляб на рулца е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: