Начин на приготвяне
Затопляме прясното мляко и в него сипваме маята и 1 ч.л. захар, разбъркваме и оставяме за 10 минути да се активира.
Пресяваме брашното в купа и добавяме солта и останалата захар. Разбъркваме и чукваме вътре яйцето, и сипваме маслото.
Разбъркваме и добавяме сместа с маята и кондензираното мляко.
Замесваме меко тесто и го покриваме с фолио.Оставяме го за 1 час да втаса.
След това разрязваме тестото на 3 части. Всяка част оформяме на топка и разточваме на кора.Подвиваме две успоредни страни навътре, а след това подхващаме от едната неподгъната страна и навиваме на рулца.
Подреждаме рулцата едно до друго във формичка за кейк.
Покриваме отново с фолио и оставяме за 40 минути да се надуят още.
След това намазваме хляба с мляко и печем в загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
Пухкавият хляб на рулца е готов.