Бургери от елда
Burgeri od heljde

Бургери от елда

Бургери от елда
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
18/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Мини бургери от елда - здравословно и вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме елдата и я отцеждаме от водата.

Картофите ги белим и ги варим в подсолена вода.

Овесените ядки ги накисваме за 5 мин. в топла вода.

Приготвяме си купа, първо слагаме картофа и го мачкаме. Добавяме към него елдата и овесените ядки и разбъркваме добре.

След това слагаме подправките и галетата и отново разбъркваме. Оставяме за 20 мин. настрани.

С влажни ръце оформяме бургерите.

Взимаме тиган с незалепващо покритие (може да използвате и грил тиган) . Сипваме малко олио в него и готвим под капак бургерите на среден огън до готовност от двете страни.

Поднасяме зеленуковите кюфтета топли. За гарнитура аз добавих малко червен лук, маслини каламата, сварен морков и карфиол.

Бургерите от елда с готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: