Начин на приготвяне
Продуктите са за 8 порции, а идеята за това страхотно ястие с риба - от едно много старо списание.
С остър нож се правят разрези на кората на кестените, за да се обелят по-лесно.
Слагат се да се варят 5 мин във вряща вода. Свалят се от огъня, вадят се последователно 2-3 и се обелват. Оставят се настрани.
Лукът се обелва и се нарязва на ситно. Гъбите се почистват, пънчетата се нарязват на дребно, а останалата част на тънки резени.
Мазнината се загрява, сипва се първо лукът и леко се задушава. След това се добавят гъбите и кестените. Като омекнат гъбите, се налива сметаната.
Подправя се със сол и черен пипер. Оставя се да ври 1 мин, след което сосът се прецежда. Отделят се 8 кестена и 1 с.л. гъби.
Останалите кестени се намачкват с вилица, а гъбите се пасират с миксер.
Филетата риба се нареждат в тава, отгоре се сипва прецеденият сос и се пече в затоплена на 180 градуса фурна 10-15 мин., като се полива от време на време със соса.
Пасираните гъби и натрошените кестени се смесват със соса от печенето.
Накрая се добавят и оставените настрана парченца гъби.
Ястието от рибно филе с гъби и кестени се украсява с оставените цели кестени.
Източник: Galia Manini - Кулинарна мрежа