Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Рибно филе с гъби и кестени

Рибно филе с гъби и кестени

Рибно филе с гъби и кестени3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Супер комбинация от риба с гъби и кестени - вече си представяме вкуса на първата хапка"

Необходими Продукти

  • риба - 16 филета
  • гъби - 500 г
  • лук - 1 средна глава
  • кестени - 16 бр.
  • краве масло - 50 г или олио
  • течна сметана - 100 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 8 порции, а идеята за това страхотно ястие с риба - от едно много старо списание.

С остър нож се правят разрези на кората на кестените, за да се обелят по-лесно.

Слагат се да се варят 5 мин във вряща вода. Свалят се от огъня, вадят се последователно 2-3 и се обелват. Оставят се настрани.

Лукът се обелва и се нарязва на ситно. Гъбите се почистват, пънчетата се нарязват на дребно, а останалата част на тънки резени.

Мазнината се загрява, сипва се първо лукът и леко се задушава. След това се добавят гъбите и кестените. Като омекнат гъбите, се налива сметаната.

Подправя се със сол и черен пипер. Оставя се да ври 1 мин, след което сосът се прецежда. Отделят се 8 кестена и 1 с.л. гъби.

Останалите кестени се намачкват с вилица, а гъбите се пасират с миксер.

Филетата риба се нареждат в тава, отгоре се сипва прецеденият сос и се пече в затоплена на 180 градуса фурна 10-15 мин., като се полива от време на време със соса.

Пасираните гъби и натрошените кестени се смесват със соса от печенето.

Накрая се добавят и оставените настрана парченца гъби.

Ястието от рибно филе с гъби и кестени се украсява с оставените цели кестени.

Източник: Galia Manini - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: