Начин на приготвяне
1. Пригответе си тиган с незалепващо покритие.
2. Нарежете месото на късчета с еднаква големина.
3. Да започнем със заготовките. Нарежете лука на средни по големина кубчета. Нарежете чушката на едро (чушката аз лично я пека в чушкопек, беля я и тогава я използвам).
Доматите настържете на едро ренде в купичка. Лютото чушле нарязвате на ситно.
4. В тигана задушаваме в олио първо лук, а след като добие златист цвят, добавяме месото.
5. Пържим го до полуготовност, овкусяваме със сол и пипер меланж.
6. Добавяме чушката, лютото чушле, целите скилидки чесън и доматите. Разбъркваме добре и слагаме капак, за да се задуши свинското със зеленчуци. Преди да махнем от котлона пьоркьолта, добавяме чили сос и отново разбъркваме.
7. Пикантния пьоркьолт за мъже се сервира топло като се поръсва с пресен магданоз.