Начин на приготвяне
Първо си почистих и измих ягодите, като всяка ягода нарязах на две и ги наредих в тава, покрита с пергаментова хартия.
След това ги пекох в предварително загрята фурна на 100 градуса, но за да сме по точни - това е процес на сушене, аз ги суших 1 час, като постоянно ги наблюдавах.
Когато видях, че са се изсушили, ги изкарах от фурната, като ги оставих в тавата да се охладят.
През това време, когато изстиваха, си приготвих домашния шоколада. Първо, с остър нож накълцах шоколада, след това го сложих в подходяща стъклена купа, като го разтопих на водна баня.
В малка тавичка с диаметър 15 см си постелих пергаментова хартия и след това изсипах разтопения шоколад в тавата, като изравних.
След това с помощта на щипка наредих ягодите върху шоколада и ги поръсих със шамфъстък.
Сложих в хладилника да стегнат, като на мен ми стегна за около 30 минути.
С помощта на остър нож нарязах на парчета в желаната от вас големина, украсих с пресни листа от мента.
Опитайте този шоколад с ягоди, става много вкусно!