Начин на приготвяне
Първо се приготвя основата на десерта. Бисквитите се натрошават добре, а орехите се смилат. Разбъркват се с маслото на стайна температура. Сместа се изсипва в тава, притиска се хубаво, за да се оформи равномерен гладък блат, и се прибира на студено в хладилника, за да се стегне.
През това време приготвяте крема. Охладеното сирене се слага в купа. Добавят се останалите съставки за крема и се разбиват много добре до получаването на еднородна мес.
Кремът се изсипва върху охладения блат и се заглажда добре с шпатула или нож. Чийзкейкът се прибира за няколко часа в хладилник.
Готовият чийзкейк с ягоди и шоколад се залива със сладко от ягоди. Добавят се свежи ягоди и малко шоколадов топинг.
Източник: Delyana Krasteva от Кулинарна мрежа