Начин на приготвяне
1. Взимаме една купа и с помощта на миксер разбиваме белтъците, като добавим щипка сол, а след като станат на сняг постепенно добавяме захарта.
2. Добавяме ванилията и лимоновия сок и отново разбиваме на средна степен.
3. Следва да добавим пресятото брашно и бакпулвера.
4. Добавяме половината от орехите и разбъркваме с шпатулка.
5. След това с ръце оформяме топки и ги редим в голяма тава, застлана с хартия за печене. Стремим се да оставяме разстояние между тях. Върху ореховките поръсваме с останалите смлени орехи и ги слагаме във фурната.
6. Печем ги на средна решетка на 160 градуса за 30 минути или до готовност.
Ореховките с белтъци са чудни.
Коментари