Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Варени гевреци с лимец и хималайска сол

Варени гевреци с лимец и хималайска сол

Варени гевреци с лимец и хималайска сол
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Здравословни гевречета с лимец - супер са"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг от лимец
  • вода - 500 мл топла
  • мая - 1 пакетче суха
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • За варене
  • вода - 2 литра
  • захар - 2 с.л.
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме маята в топлата вода. Добавяме захарта и 1 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме за 10 минути.

Пресяваме брашното в тава. Добавяме солта, зехтина и водата с маята. Замесваме гладко тесто и го оставяме за 1 час да втаса.

Кипваме водата за варенето и добавяме захарта.

Разрязваме тестото на 12 части и от тях оформяме гевреци. Пускаме ги във врящата вода и изчакваме да изплуват.

Изваждаме гевреците първо в чиния и след това ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.

Намазваме ги отгоре с малко зехтин.

Печем гевреците в загрята фурна на 200 градуса 20 минути до леко покафеняване.

Варените гевреци с лимец и хималайска сол са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: