Пица Зачев

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84
280
93
130
1
26/06/2020
"Винаги се радваме, когато у дома има пица "
Приготвяне20 мин.
Готвене7 мин.
Общо27 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо280
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

125 г пшенично брашно, 25 г царевично брашно, 3 г мая на прах, 1/2 кафена лъжичка сол, една щипка захар, необходимата вода на стайна температура и малко олио се смесват докато се получи сравнително лепкаво, а не твърдо тесто.

Тестото се слага в камерата на хладилник или фризер за около 5 минути. Разстила се равномерно в тавичка с препоръчителна дебелина около 3 милиметра.

Намазва се с доматеното пюре.

Фурната се загрява за около 5 минути на 220 градуса. Долу-горе толкова отнема за подреждането на плънката, ако искате и да е по-красиво.

Плънката:

Настърганият на едро кашкавал се посипва равномерно. Върху него се слагат беконът и гъбите.

Върху тях - лукът и топеното сирене. За леко люто се добавя каквото си искате люто, примерно семена от люта чушка. Накрая равномерно се слагат късчета масло върху пицата.

Печене: За около 7 минути се слага в предварително загрятата фурна.

Иноксова тава за пица 28 см-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Иноксова тава за пица 28 см
24.00 лв.
18.48 лв.
Виж ››

С подходящата тава за пица лесно ще се превърнете в майстори-пицари у дома. Направете най-тънките и хрупкави пици лесно и бързо. Нуждаете единствено от иноксова тава за пица, която ще намерите при нас.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар