Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Зачев

Пица Зачев

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312962701
Пица Зачев
Снимка: Величка Калева
2 / 4
26/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
27 мин.
Порции
1
"Винаги се радваме, когато у дома има пица"

Необходими Продукти

  • пшенично брашно - 125 г
  • царевично брашно - 25 г
  • мая на прах - 3 г
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • вода
  • олио
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бекон - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 50 г
  • гъби - едно средно голяма печурка
  • лук - един резен
  • масло
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

125 г пшенично брашно, 25 г царевично брашно, 3 г мая на прах, 1/2 кафена лъжичка сол, една щипка захар, необходимата вода на стайна температура и малко олио се смесват докато се получи сравнително лепкаво, а не твърдо тесто.

Тестото се слага в камерата на хладилник или фризер за около 5 минути. Разстила се равномерно в тавичка с препоръчителна дебелина около 3 милиметра.

Намазва се с доматеното пюре.

Фурната се загрява за около 5 минути на 220 градуса. Долу-горе толкова отнема за подреждането на плънката, ако искате и да е по-красиво.

Плънката:

Настърганият на едро кашкавал се посипва равномерно. Върху него се слагат беконът и гъбите.

Върху тях - лукът и топеното сирене. За леко люто се добавя каквото си искате люто, примерно семена от люта чушка. Накрая равномерно се слагат късчета масло върху пицата.

Печене: За около 7 минути се слага в предварително загрятата фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: