Шпиковани свински пържоли на фурна

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
194
684
563
232
2
28/06/2020
"Добър апетит с шпикованите свински пържоли на фурна "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 1 кг от плешка
  • сушен лук - 3 с.л.
  • сушени моркови - 3 с.л.
  • сушени чушки - 3 с.л.
  • сланина - 50 г пушена
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • домати - 2 бр.
  • гъби - 3 бр.
  • бира - 200 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се измиват много добре.

Във всяка пържола се правят джобове с помощта на нож, като се внимава да не се пробият пържолите.

Във всеки джоб се слага сушен лук, сушени моркови, сушени чушки и ситно нарязана сланина.

Пържолите се нареждат в предварително намазана с олио тава, като се поставят с джобовете към дъното.

Заливат се с бира и олио и се оставят 30 мин. в хладилник, след което се задушават под фолио за 20 мин. на 220 градуса.

Лукът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно и се запържва до златисто в олио. Прибавя се нарязаните на ситно гъби.

Запържват се 5 мин., след което се прибавят сушен лук, сушени моркови, червен и черен пипер, сол и настърганите на ренде домати.

Сосът се вари 10 мин., след което се заливат пържолите.

Пече се 30 мин. на 180 градуса.

Шпикованите свински пържоли на фурна са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар