Кралска сметанова торта с кайсии

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
194
684
563
232
2
28/06/2020
"Насладете се на нейно величество сметановата торта с кайсии "
Приготвяне90 мин.
Готвене120 мин.
Общо210 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сладкарска сметана - 500 г
  • пудра захар - 5 с.л.
  • конфитюр от кайсии - 5 с.л. домашен
  • вода - 4 с.л.
  • гхи
  • шоколад - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с хладка вода и захарта. Прибавя се последователно брашното с бакпулвера и смлените орехи. Разбърква се много добре.

Прибавя се царевично нишесте. Разбърква се много добре.

Сместа се изсипва във форма за торта, която е покрита с хартия за печене и намазана с ГХИ.

Пече се 60 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Изпеченият блат се изважда от формата и се оставя да изстине, след което се разрязва на две хоризонтални части с конец.

Сметаната се разбива с пудрата захар до сгъстяване и се оставя в хладилник за 60 Мин.

Намазва се едната половина от блата с конфитюра и отгоре с 1/3 от сметановия крем.

Поставя се отгоре другата половина от блата и се покрива цялата торта с останалия сметанов крем. Украсява се с шоколад.

Сметановата торта се съхранява в хладилник, като се консумира след 12 часа отлежаване с хладилник.

Кралската сметанова торта с кайсии е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар