Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Кралска сметанова торта с кайсии

Кралска сметанова торта с кайсии

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Кралска сметанова торта с кайсии
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Насладете се на нейно величество сметановата торта с кайсии"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сладкарска сметана - 500 г
  • пудра захар - 5 с.л.
  • конфитюр от кайсии - 5 с.л. домашен
  • вода - 4 с.л.
  • гхи
  • шоколад - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с хладка вода и захарта. Прибавя се последователно брашното с бакпулвера и смлените орехи. Разбърква се много добре.

Прибавя се царевично нишесте. Разбърква се много добре.

Сместа се изсипва във форма за торта, която е покрита с хартия за печене и намазана с ГХИ.

Пече се 60 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Изпеченият блат се изважда от формата и се оставя да изстине, след което се разрязва на две хоризонтални части с конец.

Сметаната се разбива с пудрата захар до сгъстяване и се оставя в хладилник за 60 Мин.

Намазва се едната половина от блата с конфитюра и отгоре с 1/3 от сметановия крем.

Поставя се отгоре другата половина от блата и се покрива цялата торта с останалия сметанов крем. Украсява се с шоколад.

Сметановата торта се съхранява в хладилник, като се консумира след 12 часа отлежаване с хладилник.

Кралската сметанова торта с кайсии е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: