Патладжаница

Иван КацаровИван Кацаров
Помощник Готвач
851k273
Патладжаница3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Насладете се на невероятна разядка Патладжаница - част от родното кулинарно наследство"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • орехи - 100 г
  • чесън - 2 - 3 - 5 и повече скилидки
  • червен лук - 1/2 малка глава
  • магданоз - 1 връзка
  • шарлан - може и зехтин
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една типична за Пловдивското село Труд лятна разядка.

Патладжаните се изпичат, след това се задушават под капак и се обелват.

В хаванче с малко сол се стрива чесън на паста.

Към чесъна се добавят и орехите и те се счукват. Не става с блендер, защото той ги реже.

При счукването на орехите се отделя и тяхната мазнина и вкусът е различен. Може преди счукване – орехите да се затоплят на сух тиган и това дава невероятен аромат в съчетание с опушения вкус на патладжана.

Към чесъна и орехите се добавят патладжаните и също се счукват.

Добавят се ситно нарязан магданоз и червен лук.

Подправя се със сол, още мазнина и оцет на вкус.

Сервира се като се слага още малко шарлан/зехтин отгоре, малко орехи и лук.

Изяжда се за секунди тази разядка, а пък колко ракия изпива - това вече е друга бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: