Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани по селски

Патладжани по селски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Патладжани по селски1 / 2
19/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 2 - 3 глави
  • домати - 4 бр. зрели
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 60 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко олио в съд на котлона и добавете нарязани лук и настърган морков. Запържете до леко омекване и добавете нарязан чесън по ваш вкус. Овкусете със сол и черен пипер.

Доматите почистете, нарежете дребно или настържете и задушете с малко олио до сгъстяване в друг съд. Накрая овкусете със сол и накълцан магданоз.

През това време обелете патладжаните, разполовете ги и ги издълбайте леко. Поръсете ги със сол и след 20 минути ги изплакнете и подсушете.

Напълнете патладжаните с лучената смес, като ги подредите в подмазнена тавичка. Полейте всеки патладжан с доматен сос, с още малко мазнина и сложете да се изпекат до омекване в умерено загряна фурна.

В тавичката може да долеете и малко вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Офиса
Офиса
Току що ги изядохме. Ммммм. Искам пак. (っ˘ڡ˘ς)
19.09.2014 15:42
1