Начин на приготвяне
Много лесни, бързи и вкусни веган сладки!
В дълбок съд разбъркваме продуктите за тестото, като започваме с топлата вода и содата и към тях добавяме кафява кристална захар, ванилия, какао, 6 с.л. шарлан, натрошени орехи и накрая брашното (типово или пълнозърнесто).
След като поеме брашното, разбърквайки с голяма дървена бъркалка - добавяме още 2 с.л. шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), за да може лепкавото тесто да се отлепя от купата.
Със супена лъжица загребваме от тестото и поставяме в тава, намазана с шарлан. Ако се образува неправилна форма, може да съберем с пръсти стърчащите крайчета в центъра и ще се оформи овална форма.
Подреждаме постните сладки на разстояние, тъй като стават по-големи, като се изпекат. Получават се около 26 бр. Поръсваме всяка сладка с пудра захар през цедка и отгоре украсява с красиви орехови ядки (цели или половинки). Печем на 180 градуса за около 20 минутки.
Изваждаме тавата със сладките от фурната и след 1-2 минутки внимателно ги отлепяме с помощта на фина шпатула.
Още топли имат хрупкава коричка, а след като изстинат ги прибираме в кутия и те ще си омекнат.
Хубави постни сладки, подходящи за всякакви поводи и по всяко време!
Чудно Вкусно!
Коментари