Начин на приготвяне
В купа пресяваме брашното и сипваме бакпулвера.
В друга купа смесваме водата и олиото и ги изсипваме при брашното. Разбъркваме и омесваме меко тесто.
Разточваме тестото на тънка кора и от нея изрязваме кръгчета с помощта на водна чаша. В средата на всяко кръгче поставяме по малко шипков мармалад, прехлупваме на полумесец и притискаме крайчетата с вилица.
Подреждаме полумесеците в намаслена тавичка и печем около 15 минути - сладките си остават бели, така че не ги печете прекалено дълго.
Веднага след като сладките се изпекат, докато са още горещи, ги овалваме обилно с пудра захар и ги подреждаме в чиния за сервиране.
Постните сладки с шипков мармалад са готови.