Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Постни сладки с шипков мармалад

Постни сладки с шипков мармалад

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Постни сладки с шипков мармалад
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Топят се в устата буквално"

Необходими Продукти

  • брашно - 650 г
  • олио - 340 мл
  • вода - 170 мл
  • бакплувер - 1 пакетче
  • шипков мармалад - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 2 ч.ч. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното и сипваме бакпулвера.

В друга купа смесваме водата и олиото и ги изсипваме при брашното. Разбъркваме и омесваме меко тесто.

Разточваме тестото на тънка кора и от нея изрязваме кръгчета с помощта на водна чаша. В средата на всяко кръгче поставяме по малко шипков мармалад, прехлупваме на полумесец и притискаме крайчетата с вилица.

Подреждаме полумесеците в намаслена тавичка и печем около 15 минути - сладките си остават бели, така че не ги печете прекалено дълго.

Веднага след като сладките се изпекат, докато са още горещи, ги овалваме обилно с пудра захар и ги подреждаме в чиния за сервиране.

Постните сладки с шипков мармалад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: