Ориз с халапеньо

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Ориз с халапеньо
Снимка: Габриела
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Внимание - ще стане горещо, защото ще хапваме ориз с халапеньо"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • халапеньо - 100 г
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • зеленчуков бульон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, загряваме малко олио в една тенджерка и запържваме ориза до кристален цвят.

След това добавяме нарязаните на ситно моркови и доливаме вода.

Когато водата заври, слагаме зеленчуковия бульон и разбъркваме.

Оставяме ги да се сварят заедно до полуготовност.

През това време нарязваме на ситно халапеньото.

Когато оризът е готов, прибавяме и халапеньото и овкусяваме с малко сол и черен пипер.

Преместваме всичко в тавичка и оставяме да се изпече на 180 градуса в предварително загрята фурна.

През това време си разбиваме яйцата с киселото мляко за заливката за ориза на фурна.

Когато оризът е почти готов, го изваждаме и го заливаме с яйцата и киселото мляко равномерно.

Ориз с халапеньо се пече още около 10 минутки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: