Ориз с халапеньо

ГабриелаГабриела
Готвач
144
850
472
374
29/06/2020
"Внимание - ще стане горещо, защото ще хапваме ориз с халапеньо "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, загряваме малко олио в една тенджерка и запържваме ориза до кристален цвят.

След това добавяме нарязаните на ситно моркови и доливаме вода.

Когато водата заври, слагаме зеленчуковия бульон и разбъркваме.

Оставяме ги да се сварят заедно до полуготовност.

През това време нарязваме на ситно халапеньото.

Когато оризът е готов, прибавяме и халапеньото и овкусяваме с малко сол и черен пипер.

Преместваме всичко в тавичка и оставяме да се изпече на 180 градуса в предварително загрята фурна.

През това време си разбиваме яйцата с киселото мляко за заливката за ориза на фурна.

Когато оризът е почти готов, го изваждаме и го заливаме с яйцата и киселото мляко равномерно.

Ориз с халапеньо се пече още около 10 минутки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар