Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Пълнени чушки Халапеньо

Пълнени чушки Халапеньо

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пълнени чушки Халапеньо
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
11/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Пълнени чушки Халапеньо за уникално идейно предястие за всеки интересен повод и настроение"

Необходими Продукти

  • чушки халапеньо - 10 бр. (шипка, рибки или др.)
  • крема сирене - 100 г
  • твърдо сирене - 2 с.л. настъргано (пармезан, пекорино)
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • бекон - 10 тънки ленти
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушки Халапеньо се измиват, разрязват наполовина по дължина и се почистват от семки и жилки.

В купа се счуква скилидката чесън с малко сол, крема сиренето, настърганото твърдо сирене и смления черен пипер.

Плънката се обърква до еднородна смес и с нея се напълва всяка половинка люта чушка.

Чушките Халапеньо се завиват в лентичка бекон и подреждат в тава, покрита с хартия за печене.

Пекат се пълнени люти чушки в предварително загрята на 200 °C фурна до хубав загар.

Опитайте пълнени чушки Халапеньо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: