Сочен мраморен кекс с какаов пълнеж

ГабриелаГабриела
Готвач
144
850
472
374
29/06/2020
"С бъркалка в ръка и песен на уста забъркваме най-вкусния мраморен кекс с какаов пълнеж "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 578
  • Преглеждания за месеца1213
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • За сместа
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • За пълнежа
  • краве масло - 50 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-първо разбиваме добре яйцата в дълбока купа. След това прибавяме захарта и отново разбиваме с миксер.

После пресяваме брашното и го добавяме на малки порции, без да спираме да разбиваме с миксера. Когато сме готови, прибавяме олиото и ванилийките и разбиваме още малко.

Пускаме си фурната да загрява на 180 градуса с вентилатор и докато загрява, намазваме добре формата за кекс. След това поръсваме с малко брашно навсякъде.

Изсипваме сместа и я слагаме да се пече до готовност.

Когато мраморният кекс е готов, го изваждаме и оставяме на една страна, за да изстине.

През това време слагаме в малка тенджерка маслото да се разтопи на бавен огън. След това прибавяме захарта и непрестанно бъркаме, докато не се разтопи изцяло. Накрая добавяме какаото и бъркаме още 2 минутки.

Кексът се обръща наобратно и с помощта на дръжката на дървена лъжица леко правим дупки до средата на кекса.

С лъжичка наливаме внимателно от какаото, докато не свърши.

Оставяме да попие добре и обръщаме сиропирания кекс.

По желание сочният мраморен кекс с какаов пълнеж може да се поръси с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар