Начин на приготвяне
Киноата измиваме и прецеждаме.
Морковите режем на средно големи парчета, лука също.
В малка тенджерка загряваме малко мазнина и добавяме лука, след това моркова и накрая чесъна. Овкусяваме с подправките и добавяме измитата киноа.
Доливаме вода със същата чашка, която измерихме киноата. Добавяме две топли чашки вода, разбъркваме добре и затваряме капака на тенджерата.
Варим на слаб огън за около 15 минути.
След това оставяме киноата със зеленчуци да си почине.
Яйцето го готвим в незалепващ тиган с възможно най-малко мазнина.
Сервираме киноата в дълбока чиния, поръсваме магданоз и отгоре слагаме яйцето.
Здравословното ястие е много насищащо, полезно и идеално за спазващите диета.
Да ви е вкусно!