Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Трицветна киноа с моркови, лук и яйце

Трицветна киноа с моркови, лук и яйце

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Трицветна киноа с моркови, лук и яйце
Снимка: Габриела
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Предястие или леко основно - вие си изберете, ние ви даваме рецептата за тази страхотна трицветна киноа с моркови, яйце и лук"

Необходими Продукти

  • киноа - 1 к.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малък
  • чесън - скилидка
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - няколко стръка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата измиваме и прецеждаме.

Морковите режем на средно големи парчета, лука също.

В малка тенджерка загряваме малко мазнина и добавяме лука, след това моркова и накрая чесъна. Овкусяваме с подправките и добавяме измитата киноа.

Доливаме вода със същата чашка, която измерихме киноата. Добавяме две топли чашки вода, разбъркваме добре и затваряме капака на тенджерата.

Варим на слаб огън за около 15 минути.

След това оставяме киноата със зеленчуци да си почине.

Яйцето го готвим в незалепващ тиган с възможно най-малко мазнина.

Сервираме киноата в дълбока чиния, поръсваме магданоз и отгоре слагаме яйцето.

Здравословното ястие е много насищащо, полезно и идеално за спазващите диета.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: