Начин на приготвяне
Киноата измийте и сипете в тенджера. Добавете чесъна и лимоновата кора. Напълнете вода и варете до готовност на киноата.
Оставете да се охлади, щом е готова, изхвърляйки водата. Махнете и кората от лимон, а за чесъна използвайте преса.
Лука нарежете на дребно, а моркова минете през ситно ренде. Прехвърлете зеленчуците в тиган и запържете. Оставете настрани, щом са готови.
В дълбок съд смесете продуктите за вкусните безмесни кюфтенца: киноа, моркови, яйца, чесън и лук, сол и черен пипер, риган, галета, кашкавал.
Когато направите кюфтенца, ги подредете в предварително намазнена тава
Изпечете апетитни кюфтета от киноа на 180 градуса до готовност. Поднесете ги топли като основно ястие или гарнитура.
Ако желаете, може да добавите и млечен сос към безмесните кюфтета с киноа, моркови и яйца.