Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Безмесни кюфтета с киноа, моркови и яйца

Безмесни кюфтета с киноа, моркови и яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Безмесни кюфтета с киноа, моркови и яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Едни от най-вкусните безмесни кюфтенца. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • киноа - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • моркови - 140 г
  • лук - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 4 с.л. настърган
  • риган - 2 щипки
  • краве масло - 2 с.л.
  • галета - 6 с.л.
  • лимони - 1/2 бр. кората
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 с.л. + за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата измийте и сипете в тенджера. Добавете чесъна и лимоновата кора. Напълнете вода и варете до готовност на киноата.

Оставете да се охлади, щом е готова, изхвърляйки водата. Махнете и кората от лимон, а за чесъна използвайте преса.

Лука нарежете на дребно, а моркова минете през ситно ренде. Прехвърлете зеленчуците в тиган и запържете. Оставете настрани, щом са готови.

В дълбок съд смесете продуктите за вкусните безмесни кюфтенца: киноа, моркови, яйца, чесън и лук, сол и черен пипер, риган, галета, кашкавал.

Когато направите кюфтенца, ги подредете в предварително намазнена тава

Изпечете апетитни кюфтета от киноа на 180 градуса до готовност. Поднесете ги топли като основно ястие или гарнитура.

Ако желаете, може да добавите и млечен сос към безмесните кюфтета с киноа, моркови и яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: