Хрупкав сафрид на фурна

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
246
1k
578
222
1
01/07/2020
"Вие си изберете гарнитура, от нас имате основното - хрупкав сафрид на фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 331
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • сафрид - 700 г почистен
  • домати - 500 г консервирани
  • лук - 2 глави
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • черен пипер
  • hosso - 6 с.л.
  • лимонов сок 
  • подправки за риба - 1 с.л. Pikantina
  • краве масло - 100 г
* мерки и количества
Печена Риба

Начин на приготвяне

Почистената и измита риба се маринова в лимонов сок и сол. 

Лукът и доматите, предварително обелени, се нарязват на ситно, посоляват се, смесват се с подправките и се изсипват в намазана с мазнина тава. 

Върху тях се нарежда рибата, поръсена с подправки за риба, залива се с олио и се пече в силна фурна 35 минути, като през време на печенето сафридът на фурна се полива със соса, получен при печене.

След като се извади от фурната, печената рибка се полива с разтопено краве масло.

Хрупкавият сафрид на фурна се поднася топъл с гарнитура по желание. 

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар